Med tissen i mangeln

Med tissen i mangeln

helena

Helena Edlund

Så mycket från den norrländska logiken och överlevnadsinstinkten såväl som levnadsinstinkten som ja påminns om.

Tack!

Sverige skördar nu frukterna av att under många år haft en av världens mest generösa asyllagstiftningar med permanenta uppehållstillstånd, i praktiken kravlös anhöriginvandring och en politik som gett nyanlända snabb och fullständig tillgång till landets välfärdsapparat. Vi har strävat efter att vara en humanitär stormakt och att inte göra skillnad på människor – vilket är en god och hedervärd inställning. Vi har lyckats forma ett av världens minst rasistiska och mest välfungerande och toleranta samhällen och det har vi all rätt att vara stolta över.

MEN

”The road to hell is paved with good intentions” konstaterar nu till och med Expressen där Mats Larsson menar att Sverige uppenbarligen saknar förmåga och beredskap att leva upp till sin välkomnande inställning nu när allt fler människor i världen har ekonomiska och praktiska möjligheter att bege sig hit.

Expressen borde ha ägnat spaltmeter åt andra saker än de “väsentligheter” man publicerat i akt och mening att skapa en “välkomnande inställning” utan att ens titta på den andra sidan av myntet….

Jag förstår dem. Jag skulle ha gjort likadant om jag varit i deras skor. När allt kommer omkring har jag varit oändligt tacksam över att få åka hem till tryggheten i Sverige när jag på plats bevittnat misären i Afghanistan, Nordafrika eller på Balkan.

Visst MEN ibland är förhoppningar och “det någon säger” inte fullt så bra som man trodde.

Många har, åtminstone i MSM, gett uttryck för detta.

(Lurade/blåsta/missledda/etc. har lyfts fram och av någon anledning verkar inte den ansvarige/de ansvariga för dessa fakta bli frågade om hur det “kom sig”)

Att påfrestningen på samhället redan nu är enorm tydliggörs av att Försvarsmakten den 6 oktober fick i uppdrag att planera för att insatsförbanden ska delta i mottagande och registrering av migranter. Samtidigt som allt fler röster menar att Sverige står inför en systemkollaps, där kommunerna saknar såväl ekonomiska som praktiska möjligheter att utföra det som staten ålägger dem, tydliggör regeringen sin vision för Sverige genom att göra – ingenting.

SKL aviserade också att det behövdes ett par procentenheter till i skatt . . . nu visar mycket, även i MSM, att det redan har sparats på andra områden sedan länge . . .för att återställa detta borde rimligtvis skatterna höjas mera då?

 utan bestod av samma gamla ramsa som tidigare.

JAPP tyvärr . . .

Nyckeln tycks fortfarande vara att alla länder i Europa måste hjälpa till – men det har ju länderna tydligt signalerat att man inte avser att göra? Alltså väljer staten att lägga ännu mer ansvar på kommunerna – som redan signalerat att de inte klarar av ens den nuvarande situationen.

Konstigt, mycket konstigt det har ju sedan länge funnits “någon annan”, “några andra” som fått ta stort ansvar i andan att man inte kan sätta grupp mot grupp . . .

Jag vet att jag inte skulle vilja bo i ett tältläger med mina barn och jag kan därför inte försvara att någon annan ska behöva göra det heller. Den socialdemokratiske opinionsbildaren Johan Westerholm menar att det är tänkbart att regeringens nästa steg blir att införa den lagstiftning som formulerats i den statliga utredningen SOU: 1993:89 ”Massflykt till Sverige av asyl- och hjälpbehövande”. Den innebär att staten kan tvångsrekvirera privatbostäder för att ge flyktingar tak över huvudet.

Och eftersom man lägger det mesta på PUT och dessutom inte har någon direkt agenda för återvändande/hemvändande för de som flytt då situationen förbättras . . . kommer ju detta förfarande att permanentas . .

Dessutom hur skapas jobb till alla både rörande arbetssituationen i sig dels möjligheten att göra ett bra jobb med dessa förutsättningar . . .

för tyvärr så har vi f.n.en bostadsbrist på 250-300.000 boenden och med en befolkningsökning på 500.000 per år krävs ett byggande på 250.000 boenden årligen till . . dvs inte ens den ackumulerade bostadsbristen är ett problem jämfört med detta . . .

Det är en spännande tid som väntar, och då har jag inte ens frågat mig hur regeringen tänkt sig det där med välfärden? Det faller ju på sin egen orimlighet att befolkningen kan ökas med 1,5 miljoner per år, där alla ska få tillgång till utbildning, barnbidrag, försörjningsstöd, pensioner och så vidare.

1,5miljoner årligen är 4.000/dag!! ELLER 750.000 boenden per år!!

Vår bostadskö kräver enbart  “fikapengar” 1miljon OK boenden kostar: 1.000miljarder ÅRLIGEN

I mina öron vittnar fredagens presskonferens om en allt annat än humanitär inställning både till de människor som är på väg till Sverige, och till dem som redan befinner sig här. Snarast är det den humanitära stormaktens undergång vi hört presenteras.

Exakt! Kunde inte sagt det precisare själv . . .

Börjar dock starkt, sedan länge, att agendan att”inte sätta grupp mot grupp” verkligen gäller . . .

se bara:

Samtidigt har Sveriges statsminister förklarat att ”vi kan klara det”.

en typisk glidning till att “någon annan” skall fixa “oredan”

Men kan vi verkligen det, eller lider Sverige av så svår humanitär megalomani att vi stjälper när vi hjälper?

BRA fråga redan besvarad hos varje person som kan läsa och tänka och inte bara använder känsla.

Världen brinner, 60 miljoner människor beräknas befinna sig på flykt. Matbristen i konfliktområdets flyktingläger tvingar hundratusentals människor att välja mellan att stanna och svälta eller återvända hem och slaktas av IS. De som har ekonomiska möjligheter kan anlita flyktingsmugglare och riskera livet för att försöka ta sig till Europa – bara för att välkomnas i ett tältläger i svenskt vinterlandskap. Våra kommuner vädjar om hjälp eftersom de inte klarar av att utföra sina skyldigheter gentemot medborgarna. Samhällssystemen faller samman och samhällskontraktet är uppsagt. Våra gränser står vidöppna och vi har inte en susning om vem som är offer och vem som är förövare bland dem som anländer.

OSSÅ lite grundskole matematik…..

 

  • Matte per år 100.000
   1. 20miljarder
   2. 40miljarder
   3. 60miljarder
   4. . . . år 10
   5. 200miljarder

Sedan om det blir 1,5miljoner/år i stället

  1. 2016 mest sannolikt kollapsar Sverige här 300miljarder pensioner ? skatter ökar med 5%
  2. här kollapsar Sverige eller 600miljarder pensioner ???? skatter ökar med 15%
  3. här kollapsar Sverige
  4. . . . inte intressant

Flykting:
25kr/dag—10.000kr/år
60miljoner—-500miljarder
redan idag kan vi med allt vi lägger för kostnaderna här och det som andra EU-länder spenderar i sina länder ta hand om alla världens flyktingar . . med råge
 

Moder Svea sitter med tissen i mangeln.

Inte bara tissen . . .

Kan någon vara vänlig att trycka på nödstoppen?

Ja många kan trycka med ingen vill/kan/osv . . . eftersom “What´s in it for me” passar bra i ett samhälle där det är skillnad på folk och folk

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s