Ann-Charlotte Marteus reflekterar över en ohållbar debatt och synar sitt eget ansvar.

Från censor till avfälling

Intressant hur “man” kan ändra uppfattning.

Statement: Hur kritisk eller sann eller verklighetstrogen än en krönika än är så är dagens otroligt dåliga läge något som kräver kritik/förbättring och inte hurrarop från folkmassan….

Själv befann jag mig i ett “ingenmansland” där jag inte hade mycket fakta alls . . . sedan flyttades alla kritiska synpunkter på etablissemanget, politer speciellt osv till kategorin “rasism”.

Då jag fick tid så startade jag att granska fakta osv och har landat i den senaste redovisningen att efter 15 (FEMTON) år har 30% helårsarbeten dvs permanenta arbeten oaktat finansiering (skatter? eller annat?) såväl som omfattning dock får man väl anta att permanenta arbeten har en omfattning på någon dag i veckan och uppåt.

MEN MSM och inte minst SVT har drivit samma agenda,

invandring är berikande

ingen missar författaren? eller hur?

Alltså förstår jag och speciellt om man fått sitt bröd för dagen inom “etablissemanget” och inte den privata sektorn.

Nåvä till vissa saker som borde lyftas och diskuteras från artikeln.

Det andra lägret brännmärkte denna oro som obefogad och ansvarslös – eftersom den kunde ”gynna SD” – eller rent av som förtäckt rasism.

är detta med ”gynna SD” något annat än att “se om sitt eget hus” minns hur mycket spott och spe MP fick för vissa av sina åsikter i början….

Eller “Egen skörd är guld värd MEN grannens missväxt är inte fel heller”

Nu har ju vissa av MP:s åsikter i början blivit verklighet tack vare MP eller åtminstone kommit i “drift” fortare.

Tyvärr har andra saker varit byggt bara på känslor och inte fakta där den absolut största hoax’en är Kärnkraft kontra Vindkraft där stora intressen drivit fram att vi betalar dubbelt för el från vind medan vind ger mer utsläpp av koldioxid och kräver fler dödsfall på kWh HÄPP!

Och N.B. vi har ännu inte sett “från ax till limpa” för vindkraften

Så sluta vifta med SD-flaggan det blir samma EOD som

Reductio ad Hitlerum

dvs en oseriös diskussion . .

SD har inte varit i regeringsställning ej heller i union med något parti utan enbart röstat i riksdagen enligt sedvanlig demokratisk ordning.

Eller rättare sagt SD har inte behandlats med samma lika demokratiska principer som de partier som genomfört tvångssteriliseringar och byggt upp rasbiologiska institutet etc.

Märkligt? Kanske tema för nästa artikel A-C.M?

Tänk om de senaste årens flyktingdebatt hade varit öppnare, mer saklig och någorlunda tillåtande. Så mycket vi hade vunnit.

I stället kan vi nu få betala ett väsentligt pris för att samhällsproblem har ignorerats, målkonflikter sopats under mattan och integrerande reformer försummats.

och är inte detta något som egen skörd grannens missväxt argumentet. (ESGM)

En central uppgift i min kamp mot SD var att motverka en normalisering av partiets retorik

ESGM helt och hållet.

även:

Jag uppfattade detta som en strid mellan ont och gott – aldrig som en krock mellan pragmatism och idealism.

Sanningen kommer mera fram efter en sida SD..

De försökte manövrera ut Sverigedemokraterna från utskotten och uteslöt dem ur kvittningssystemet. Man hörde sägas att de inte ens visade SD-ledamöterna formell artighet i riksdagskorridorerna.

Och varför oroa sig för:

Det här oroade statsvetarstudenten i mig. Jag började frukta att de anständiga partiernas demokratiska reflexer skulle försvagas. Om de beter sig ovärdigt och infantilt mot SD, ökar då inte risken att de börjar agera likadant mot varandra? Jag var rädd för en riksdag i förfall.

ESGM igen…då det blir att man tillämpar, oaktat hur, “Människors lika värde” blir även den mest PK skribent orilig för sitt “bröd för dagen”

Detta måste skrivas om och om igen så att även om den egna påverkan inte är stor så skall man vara medveten om att hur god man än är finns ingen kausalitet från PK utan plötsligen händer det….

Då höjdes samtidigt två tydliga röster inom mig. “Underbart!” förkunnade den ena, ”Sverige gör det moraliskt rätta än en gång!” Den andra sa: “Oj… klarar vi det här?”

Det mest ärliga och uppriktiga hittills i artikeln:

Jag insåg direkt att korridoren fanns – och att jag själv varit med och byggt den. Men vad kunde jag göra åt det nu? Jag hade inte mer kontroll över bygget än någon annan. Jag var i lika hög grad som alla andra korridorens slav.

Jag förstår inte…

Under sommaren blev det till en folkrörelse att sabotera SD:s valmöten och riva ner partiets valaffischer. Det väckte återigen min rädsla för att demokratiska reflexer höll på att försvagas.

varför inte i stället legitimera pöbelvälde det som gjorts i decennier mot SD o ND . . .gentemot alla partier?

Krisen fördjupas

är nästa häftstift att hänga hatten på . . krisen var redan framme etaqblissemanget hade plockat alla reserver osv osv för att mörka….sedan blir spannen full….spela roll om hinken bliev full 2015 eller 2016 eller 2017….politiker i grupp 1 hade redan 2005 bort ta tag i detta…i stället för att montera ner alla reserver för att dölja en felaktig kurs….de kumulativa effekterna bostäder fattas 500.000 boenden binder 1.000miljarder i kapital, skolor, sjukvård osv osv…naturligtvis får bland annat våra pensionärer betala…bra dock att dagens goda kommer att få stå för kalaset inte de som pensionerades 2000-2006…

Den som sätter sig in i frågan, vilket jag verkligen hade möjlighet att göra tack vare min kunniga kollega Patrik Kronqvist, inser att det inte ens finns skuggan av en enkel lösning i sikte.

Bygg !

Stoppa invandringen för det måste varje år framgent byggas mer boenden än vad befolkningsökningen kräver….eller hur?

Risken ter sig i stället överhängande att debatten fortsätter att domineras av personangrepp, skotträdsla och enfald och att samhällsproblem på så sätt kan växa och cementeras alldeles i onödan.

Det tar sig på slutet i artikeln dock är det måhände inte så imponerande att konstatera att:

  • jag var i grupp fyra men nu är jag mellan grupp 2 och 3
  • MEN jag skulle vilja vara och agera i grupp 1
1. Att se in i framtiden är berikande för då kan man både planera och i sent skede parera.
2. Att vänta tills facit är framme då är för sent för att påverka på riktigt
3. Att vänta tills någon annan läser och dessutom måste förklara facit är det alldeles för sent . . .
4. Då upplagesiffrorna rasar . . . . .  och neddragningarna på redaktionerna är legio då blir det fart…….
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s