Allehanda tar en tårtbit och smakar….

 

Fokus byts mot PK korrekt fokus

Kan en “tabloid” bli mer PK…
. . . svårligen….

“Vakna Sverige! Det talas mycket om krig, svält och elände i andra delar av världen. En självklarhet är att vi ska hjälpa dessa människor. Samtidigt håller vi själva på att ta död på vårt eget land – utan krig och svält.”

Där kommer det direkt ja….
“En självklarhet är att vi ska hjälpa dessa människor.”
och finns för Allehanda något annat än att hjälpa i Junsele med omnejd finansierat av skattemedel: Svar NEJ inte för allehanda.
OCH kommer krig och svält efter detta . . . ja snudd på iaf . . . den som lever för se/uppleva . . . men treden är inte god…..

“Tänk alla komplikationer som kommer när kvinnan ska bli förlöst i bilen av sin nervöse man. Hur tänkte ni ansvariga där?”
Pengarna går till annat . . MV 70 miljarder årligen….
föds drygt 100 000 årligen i landet dessa 70 miljarder skulle finansiera drygt 4 000 BB Sollefteå årligen…..
eller drygt 1 000 inklusive akutkirurgi etc. ..
Allehanda: kräv pengar där det finns mycket!…..

Allehanda…nyhetstidning?? “Vad blir nästa smäll – tar ni skolorna av oss? ” redan utfört på många ställen . . . förr fick elever bo i elevhem nära gymnasier i tätorterna och möjligtvis åka hem, på egen bekostnad, över helger (halv lördag i skolan dock)
Nu finns väl inte många elever och de som finns bussas vidare, men dagligen. Bussar går också dagliget till tätorterna med större affärer och varuhus . . . dock bara de som inte jobbar kan ju spendera tid på varuhusen…. om de har pengar förstås…

“Alla ockupanter: Ni gör ett sjuhelsikes jobb! Ni försöker rädda oss från att behöva flytta.”
Antar detta är i en strävan att använda MV´s medel till att ha 1 000 fler BB, et. al., i glesbygderna… blir ganska många i de kommuner som är mer glesbygd… kanske 10–20 per kommun . . 1 mil till närmaste BB — två mil mellan varje BB — inte många kommuner som är så stora . . att de skulle bli så mycket längre….
“Tänk om, Sverige – sluta förstöra tryggheten vi har.”
Bättre sent än aldrig .. men det tar lika lång tid att bygga upp som det tagit att rasera… 40 år….
“Och hur ska vi kunna hjälpa flyktingar – vård kommer de ju inte att få.”
Ja men nu får det väl räcka Allehanda…. vi kan för samma pengar som det kostar i Sverige hjälpa upp till 100 gånger fler i flyktingarnas närområden . . kriget kommer ju att ta slut . . . osv….

MEN kanske de kommuner som Allehanda täcker hitta en födkrok, ja av skattemedel naturligtvis, för inte många, ingen, glesbygdskommun får mindre än 20–40% subvention genom skatteutjämning…..
. . driv i stället att industri, riktig sådan, byggs i stället….
N.B. De jobb som wind-kraften persistent sägs generera är inte många….. den subvention som vi konsumenter ger till wind-kraften är 2–3 gånger så många S.I.C.
OM vi skickar pengarna direkt till glesbygden genereras flera gånger fler jobb och de som får de jobben är fria att ägna sig åt de för trakten mest berikande verksamheterna . . dock förhoppningsvis inte skattefinansierade verksamheter, MV/volontärer, utan t. ex. turism, etc. där embryon såväl som uppbyggda privata initiativ finns . . .

Lämna det PK för det PK förstör glesbygden fullständigt . . . och i stället för att hjälpa 1 i sverige kan vi hjälpa 100 på plats och efter samma tid asylprocessen, överklaganden etc. tar kan krigen slutat… och speciellt den tid det tar att komma i arbete är väsentligen längre än krigen pågår……

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s