Ännu ett sätt att vilseleda……

En progressiv beskrivning av den skapade verkligheten

 

Visar hela stycket.

“Men enligt LO handlar det inte om något lappkast. Förstås. Utan enligt ett så bekant och ett så typiskt svenskt mönster så döljs helomvändningen bakom en massa dimridåer. Det nya förslaget ska bara gälla i vissa fall (i detta fall, nyanlända med låg utbildning), det är bara något tillfälligt, för att betona det tillfälliga får det ett speciellt namn (”utbildningsjobb”) och så på det en massa formuleringar om ditt och datt för att dölja vad det egentligen handlar om – i detta fall alltså lägre löner för enkla jobb. Sedan, enligt samma mönster, så kommer på sikt den nya hållningen bli helt accepterad, förslaget permanent och ingen låtsas längre om historiken.”

Viktigt att påpeka ” . . i detta fall alltså lägre löner för enkla jobb. ”
även borde innehålla lägre bidrag, mycket lägre för så länge inte de medel som finns är “humana” i landet så tar bidragen vid . . dvs LO deltar precis som S alltid gjort i en fördelningspolitik . . . naturligtvis kommer detta att öka skatter igen . . .
. . MEN “Den kokta grodan principen” passar klockrent . . . och naturligtvis kommer lönerna att pressas på andra jobb också genom trappan:
– nyanlända med låg utbildning
undanträngning låg, bidrag flödar, arbetskamrater blir i stället för berikande i jobbet volontärer/lärare för de som egentligen inte har kvalifikationer
– nyanlända
undanträngning mer markant likaså den positiva särbehandlingen
Allt för att dölja den totala haveri som senaste regeringars GSG-princip skapat . . . varför inte kalla en spade för en spade?
Bara för att det “är synd om någon” skall en omfördelning ske . . . varför inte låta de med låg utbildning flytta till säkra länder med fler låglönejobb . . för ärligt Sverige gränsar inte till något land i krig vi har flera säkra länder mellan oss och länder i krig…. S.I.C.

MEN vilken drapa för att försvara den huvudlösa politiken som drivits….
“Förutom att det i onödan drivs, enligt mig, dålig politik onödigt länge, så finns det andra bekymmer med att det dröjer så lång tid innan den spelade godheten kan slopas till förmån för rationalitet, klokhet och verklig empati. ”

Naturligtvis är en reversering av den gjorda invandringen det bästa som kan göras för både Sverige och för de som passerat ett antal säkra länder . . från ett land i krig som numer inte är i krig . . och länder som är i mer eller mindre kaos kräver ju verkligen kraftiga insatser för att återhämta sig . . .

Det som inte nämns är det uppenbara att detta kommer ännu mer att generera tjänster i asylindustrin…. och ge sig på arbetarna både i form av ökade skatter och i form av påtvingat volontärarbete….
även en rätt skolad på ett jobb tar tid att få effektiv….

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s