Ledarsidorna på ytan

Ledarsidorna på ytan

Denna företeelse är inte ny tvärtom . .
varför presentera denna som nyhet då alltför många redan vet att pensionärer behandlas negativt . . . hur många år har de som får sin inkomst från anställning fått upp till, tror det är, 20 000 kr/år skatterabatt jämfört med pensionärer….
Alla de som sedan dess dvs ett decennium S.I.C. att presentera detta som en nyhet efter ett decennium gör inte att man kvalificerar till grupp 1, verkligen inte…

“Jobbskatteavdraget grundas i ett vallöfte från Allians för Sverige att öka skillnaden i inkomst efter skatt mellan dem som arbetar och dem som får sina inkomster från transfereringar, exempelvis [källa behövs] arbetslösa, sjukskrivna, pensionärer och studenter. Alliansen menar att detta är en del av arbetslinjen och ökar incitamenten för dem som står utanför arbetsmarknaden att söka lediga arbeten, för att i förlängningen öka sysselsättningen.”

“Det verkliga utfallet är enligt Statistiska centralbyrån 586 miljarder kronor sammanlagt för inkomståren 2007-2014, varav 100,2 miljarder för år 2014.”

Skulle finansiera en hel del av MV´s koatnader och en del annat….

förutom denna diskriminering av våra äldre så har dessutom alliansen hitta på det klämkäcka “pensionsbromsen” borde i min vy vara mer att våra regeringar har skapat en tvärnit eller panikinbromsning av våra pensionärers fordon (a.k.a. samhällskontrakt)

Kanske dags att välja politiker/partier som vill göra en förändring på riktigt och inte bara ett “sammelsurium” av åtgärder för/emot minoritetsgrupper…. antigen i form av röstfiske et. al. eller i form av att “ge sig på de som redan ligger ner” och inte har möjligheter att förändra så mycket . . .

Tänkvärt är dock att “se om sitt hus” för de flesta blir inte yngre, iaf inte i min värld…. med vi har fler och fler som aldrig någonsin kommer i ett helårsarbete.

OCH visst är det sant att det föds för få barn i Sverige, dock avsiktligt verkligen, men att den förda invandringen sedan decennier skulle “rätta till” detta är inte fallet empiri visar att andelen inrikes födda barn med inrikes födda födda föräldrar är 2015 drygt 16 % av hela den delen av befolkningen även persistent jmf med 2005 (drygt 16 %) tittar vi på utrikes födda barn (naturligtvis då med utrikes födda föräldrar) är andelen i den gruppen 2015 8% S.I.C. dock har en ökning av denna andel på ett decennium skett 2005 är siffran drygt 6% så på med den förda invandringen så tar det endast 40 år tills födelsetalen blir samma lika…. dock är naturligtvis de som 2005/2015 var i arbetsför ålder en ökning av andelen pensionärer . . . så innan den förda invandringen via bättre demografi berikar kommer det att ta nästan ett sekel från nu…..

Kanske dags att även titta på något mer i havet än en bris på ytan?`
MEN då kanske man inte riktigt är PK längre . . .
Rasist–realist–rädd–vettskrämd bara att ta till sig olika mycket av fakta ihop med den dåliga konsekvensanalys som våra politiker presenterar ELLER det dåliga agenda som drivs…

GSG-principen kan inte tydligare visa sin framgångssaga . . ja i början och sedan efter en tid, som det heter, ser vi tillkortakommandena….

OM vi endast tänker “what´s in it for me” och inte tar höjd för de som “tar över” dvs våra barn blir det enklare att tänka kortsiktigt . .. och lova att barnen såväl som de ofödda barnen skall på sikt få det bättre . . .

citat från ” https://sv.wikipedia.org/wiki/Jobbskatteavdrag
och
https://bjornwiklund.wordpress.com/2017/03/14/demography-i-engLedarsidornas bris på 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s