. . . . . ekonomisk katastrof

Haven t done tha math likes the myth…

 

“Det låga priset på el har gjort att satsningen för flera av vindkraftföretagen innebär en ekonomisk katastrof. I en gemensam debattartikel efterlyser de nu politiska beslut som gör att vindkraften blir lönsam igen.”
MEN vänta nu . . . .
En skattesubventionerad verksamhet går trots subventioner med förlust trots att verksamheten inte ens beskattas som konkurrenterna t.ex. kärnkraft…
Naturligtvis kan aldrig denna verksamhet gå med vinst utan det som kan hända är att priset på el höjs genom att all kärnkraft läggs ned och att subventionerna ökas dvs onödigt dyr el för oss….

DOCK N.B. det vi konsumenter betalar för vår el är till 50%, S.I.C., skatter till staten naturligtvis vill staten ha mer skattemedel för att “slösa” t.ex. MV 75 miljarder årligen . . .

Dessutom kommer det som lök på laxen komma krav på reservkraft för att ta hand om effektbalansen . . så förutom att den intermittenta wind-elen är dubbelt så dyr per kWh LCC som t.ex. ny kärnkraft så kommer kostnaden för en reservkraft som motsvarar den effekt som saknas dvs vida över den medeleffekt som vind har dvs en reservkraft med endast 50% nyttjande… snacka om ett elpris på 3-4 gånger dagens….

De partier som står bakom detta borde aldrig få en enda röst….att spendera pengar som inte finns utan bara öka skatterna massivt….

Vad driver dessa politiker?

Ja svaret är allt annat än PK 🙂

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s