Immigrationen som en matematisk betraktelse.

Japp! De kumulativa effekterna beaktas alltför sällan utan vi lever ur hand i mun rörande det mesta. Varför sälja alla företag, verksamheter, till utlandet? Jo naturligtvis som att “k_ssa i byxorna” först blir det varmt och gott sedan väldigt kallt och obehagligt… snart har vi kvartalsekonomi även i politiken såväl som i den “persistenta” infrastrukturen….

anthropocene

Från vännen Anders Thoren har jag fått denna viktiga betraktelse.

När man diskuterar invandringen till Sverige med någon hamnar man snart i emotionella diskussioner, som handlar om, hur synd det är om migranterna och att vi måste acceptera att dela med oss av vårt välstånd. Nästan samtliga politiska partier i Sverige (utom SD) är för en relativt  ohämmad invandring, kanske med kortare avbrott och temporära avbrott, för att Migrationsverket skall hinna med och integrera de nyanlända.

Denna artikel försöker att diskutera detta utan att blanda in emotioner, utan bara spegla det hela ur ett matematiskt perspektiv. Debatten om invandringen utelämnar så gott som alltid ett viktigt perspektiv, och det är tiden som begrepp. De beslut vi fattar idag har ett tidsperspektiv, som nästan alltid utelämnas i debatten. Ett tidsrelaterat perspektiv är hur kommer migrationen att utvecklas med tiden beroende på de beslut vi fattar idag.

Jag ärvde av mina föräldrar…

View original post 667 more words